sunnuntai 29. elokuuta 2010

nopea kotipostaus










Kuvien tueksi pari sanaa... kodissani on kaksi ovea, keittiön vierestä kuljen päivittäin ulos ja sisään, toinen ovi on kuvissa paremmin edustettuna koska se johtaa sisäpatiolle. Ovet ovat vastakkaisilla seinillä. Kotini on suorakaiteenmallinen eli sellainen hieman pitkulainen. Kun astun ovestani sisään näen suoraan sisäpihalle jos annan silmäni kulkea rauhallisesti koko kotini pituudelta ja ikkunasta ulos. Eniveis pari askelta ovelta tassuteltuani, vasemmalle puolelle jää keittiö. Keittiöön kuuluu ruokapöytä, joka sijaitsee tällä hetkellä hieman hankalasti vaatekaapin edustalla mutta senhän voi muuttaa kunhan jaksaa ideoida hieman. No kuitenkin keittiön jälkeen vasemmalla puolella on siis vaatekaapisto ja sen jälkeen sänky, sängyn jalkopäädystä on ovi patiolle. Kotini päätyseinä on lähes täysin lasia, on tuo jo moneen kertaan korostettu ovi patiolle ja sitten kolme suurta ikkunaa samaisella näkymällä. Ikkunan alla on työpöytäni eli tämä kone jolla kirjoitan. Tässä kohdassa huonekorkeus on jonkin verran korkeampi kuin normisti. No mutta jatketaanpa, ovesta oikealla puolella on kirjahyllystö, alvar aalto-tuolin kopio siis sellainen nojatuoli, jonka edessä ja työtuolini takana on sohvapyötä, jota olen hieman somistanut kynttilöillä =) Olikohan se siinä...?

makupaloja





maistuu aamukahvin kanssa

Sinä se olet ihmeellinen
Ollaksesi niin tavallinen, niin tavallinen.

Sul on kaikki melankolian riemut,
Hyvää musaa ja lentäviä lauseita.
Sul on kaikki melankolian riemut,
Hyvää musaa ja lentäviä lauseita.

Sinä se olet maailmannainen
Ollaksesi niin varovainen, niin varovainen

Sul on kaikki melankolian taiat,
Kauniit silmät ja elettyä elämää.
Sul on kaikki melankolian taiat,
Kauniit silmät ja elettyä elämää.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

lauantai 28. elokuuta 2010

Terveisiä Hollannikkaasta

Täällä sitä nyt ollaan, omassa kodissa Maastrichtin sydämessä. Saavuin eilen viidenkuudenmaissa, säädin vuokra-antajien kanssa käytännön juttuja ja huomasimme, että mulla ei ollutkaan peittoa täällä valmiina. No ei siinä mitään, olinkin itse siihen jollain mentaalisellatasolla valmistautunutkin. No ennen unosia käytiin Marktin varrella syömässä vähän jotakin mutta olin niin väsynyt matkaamisesta ja tavroiden raahaamisesta, että päivällä enteillyt migreeni puhkesi hehkeään kukkaan... ei kovin kummoista auraa mutta kipua johon peruslääkkeet ei tehonneet ja valoherkkyyttä ja kaikkea sitä muuta sen suuntaista settiä. No juu, seuraavaksi en päässyt kodin ulko-ovesta sisälle, siinä on omat temppunsa, ensinnäkin täällä lukot kääntyy suomalaisittain väärään suuntaan ja sitten sitä ovea pitää kiskaista ensin ulospäin jotta se sitten lopulta aukeaa sisään.. mo juu, onneksi siinä ala-aulassa oli yksi naapureistani joka päästi mut sisälle. Sen kanssa sitten vaihdoin pari sanaa ja särkypäähän vedoten vetäydyin nukkumaan.

Ensimmäinen yö oli sitten oma lukunsa. Tämä tampio ei ollut tajunnut laittaa lämpöjä pattereihin joten yöllähän tuli aivan pirun kylmä ja sitten mulla ei tosiaan ollut viltin vilttiä. No hätä keinot keksii.. heräilin pari kertaa yössä viluun ja vedin vaan lisää vaatetta päälle. Lopulta nukuin farkuissa, tuplasukissa joista toiset megapaksut villasukat, yöpaidassa ja kahdessa villapaidassa. Ja vielä niin että lakanan päällä ylävartaloa peitti pyyhe ja jalkojen päälle tempasin uupuneena maton lattialta. No enää ei pahemmin palellut. Mutta olis varmaan ollut hyvän näköistä kun meikäläinen etsii keskellä yötä matkasta täysin uupuneena päälle pantavaa ja lämmikettä ja tyytyy lopulta mattoon, hehee..

No juu nyt on peitot ja lämmöt ja ostin jopa ylimääräisen viltin, lämpöä löytyy. Ostin myös pari kynttilää ja tuikkulyhtyä, joilla saa väriä ja kodin tunnetta tänne. Ja ennen kuin ihmettelette, että mitä opiskelijaboksissä tekee tuikkulyhdyillä (noh tiedättehän te minut, ei kukaan joka minut tuntee ihmettele sitä että hommaan ensimmäisenä kotiini kynttilälyhtyjä) niin selvennettäköön että edellinen vuokralainen oli jättänyt tänne jättipussin tuikkuja, joita voin käyttää joten onhan niitä sitten käytettävä. Ainoastaan tulenlähde puuttuu, jospa sitä huomenna muistaa ostaa tikutkin. Tein myös fantastisia löytäjä paikallisesta kirjakaupasta, ostin Tolkienin Hobitin ja kolme Pratchettiä,joista Witches Abroad tulee varmaan tuottamaan suunnattomasti nautintoa.. ja Hobittiinkin voi varmaan samaistua paremmin nyt kun oma elämä on omanlaistaan seikkailua.

Noniin nyt nautin täällä hieman teetä ja leipää ja siirryn vähitellen lepomodeen. Päivittelen ja lisään kuviakin mutta nyt ensin lepäämään.

btw.. näin tukkajumalan tänään kaupungilla, hän on komeampi kuin muistinkaan.. iiks..