torstai 30. syyskuuta 2010

hankintoja





Ostoksia: Hyödyllinen kotimekko/yöpaita, jumalainen mustamekko sekä lämmin ja siisti villajakku ... korusta en löytänyt kunnollista kuvaa, enkä saa siitä juuri nyt napattua omaa otosta koska kamerasta loppui juuri akku. Kuitenkin tuo on tuollainen musta nahkaisa (nahkaa tai jotain ihan muuta) oleva leveä ranneremmi mutta se on tavallaan pitsimäinen elikkä naisellisempi/gootihtavampi kuin perusnahkaremelit.. mitään ostoksista en alkanut kaapittamaan vaan kaikki on ollut heti käytössä =)

naura, pänttää, johda

Tuntuu siltä, että aloitan kaikki tekstini nykyään tokaisemalla, noniin.. Öh. Yritän vastustaa kiusausta ja siirryn suoraan kuulumisiin joita on paljon.

Ensinnä selostus puheenjohtajuuksistani. Johdin siis enemmän ja vähemmän aktiivista ryhmää tällä viikolla, maanantaina ja tänään. Maanantaina ryhmä oli harvinaisen vähäsanainen ja tietenkin olemattoman puheen johtaminen tuntui aika sietämättömältä. Mutta tänään juttua piisasikin sitten reilummin ja johtaminen sujui ongelmitta. Olen tosi tyytyväinen tähän kokemukseen. Siis varmasti olisin voinut olla ryhmälleni parempi johtaja mutta jos nyt sovellan käsittelemäämme aristoteelista hyve-etiikkaa tilanteeseen niin henkilökohtaiset tendenssit ja kyvyt huomioonottaen onnistuin toimimaan hyveellisesti.

Tämän päiväiseen onnistumiseen auttoi suuresti tiistai-iltana järjestetty kurssilaisten keskeinen hengailuilta. Oli äärimmäisen helpottavaa tutustua kurssikavereihin rennosti ja huomata että ihmiset ei ole niin pelottavia tai uhkaavia kuin mitä olin pelännyt. Siistiä oli myös huomata kuinka helposti sitä osaakin rentoutua heti kun tyypit tulee vähän tutuimmiksi. Kaikenkaikkiaan ilta oli äärimmäisen nautinnollinen, sain uusia tuttuja ja tutustuin paremmin aikaisempiin hyvänpäivän tuttuihin, sain nauraa vedet silmissä hyville jutuille ja kulttuurieroille. Selvisi myös että en ole kurssilaisista vanhin mutta luultavimmin naisista vanhin. Tämähän ei haittaa mitään.

Keskiviikkoillan tai oikeastaan koko päivän vietin kiltisti kotona pänttäämässä. Jätin väliin yhden lupaavalta vaikuttaneen sosiaalisen systeemin mutta varmasti tein oikean valinnan. Oli hyvä mennä tänään tutor-tapaamiseen kun oli kerrankin valmistautunut kunnolla, vaikka en sitten omia pohdintojani liikaa jaellut vaan keskityin siihen suurempaan kokonaisuuteen.

Kävin tässä joku päivä myös vähän shoppailemassa mutta niistä jutuista ja uusista valokuvista meinasin tehdä erillisen postauksen..

Ensiviikolla tulen muuten käymään Suomessa, kuten suurin osa teistä jo tietääkin =)

lauantai 25. syyskuuta 2010

Arkisempaa pälätystä

Taas on aikaa kulunut viimesestä postauksesta, päivät kuluu ja hommaa ja harrastamista riittää. Opiskelujutut on työllistäneet aika hyvin viime aikoina ja harrastamispuolella olen lähinnä virkaillut tuota kolmiohuiviani, josta tulee muuten aika metkan kokoinen. Siis selvästi suurempi kuin aikaisemmista. Opiskelujutut tulee olemaan myös tämän viikonlopun ja ensi viikon teema, muiden juttujen ohessa, sillä ensi viikolla on mun vuoro toimia puheenjohtajana tutorryhmätapaamisissa. On lievä understatement sanoa etten odota kamalan innolla tuota velvollisuutta mutta tuleepahan sekin sitten koettua ja kokeiltua. Ja sekun täällä kuuluu tuohon oppimismenetelmään.
Selvenykseksi vielä, opiskelutahti on täällä sellainen että maanantaina on kaksituntinen tutortapaaminen ja toinen vastaava on torstaina. Tiistaina on aamuluento, joka tukee itsenäistä oppimista. Maanantaina ensimmäisellä tunnilla käsitellään loppuun edellisen viikon torstain jälkimmäisellä tunnilla aloitettu oppimistehtävä. Ja jälkimmäisellä maanantaintunnilla aloitetaan uusi tehtävä joka käsitellään loppuun torstai-aamuna. Joten minun vastuullani on johtaa keskustelua ja ryhmää maanantain jälkimmäisellä tunnilla ja torstain ensimmäisellä tunnilla. Teoriassa tiedän mitä tehtäviini kuuluu mutta käytännöllinen toteuttaminen jännitttää, koska yleensäkin ryhmässä enkuksi puhuminen jännittää ja nyt pitäisi siinä samalla sitten ohjata ryhmää.. no raportoin tilanteen edistymisestä

Opiskelujuttujen lisäksi tässä on monenlaista muutakin elämää, menossa ja tulossa. Eilen oli aika hauska tapahtuma kaupungin menomestoissa, nimittäin popronde elikkä ilmaista livemusiikkia koko ilta lukuisissa eri kohteissa. Suomalaisten tuttujen kanssa käytiin kuuntelemassa yksi singer/songwriter-tyyppinen ratkaisu, joka kuulosti bluesvaikutteiselta Kate Nashilta tms. ja sitten nähtiin myös varsin mielenkiintoiseksi osoittautunut alternative popia soittava Mindpark, josta puolestaan tuli mieleen monetkin yhtyeet musesta, placeboon ja moneen muuhun yhtyeeseen jota en nyt tässä tilanteessa muista. Ja plussaa vielä söpöhköistä esiintyjistä. Samalla tuli tutkailtua kaupungin kuppiloita, tuli käytyä sellaisissakin paikoissa (ainakin kääntymässä) minne ei olla vielä eksytty aikaisemmin.
Sitten huomenna on vuorossa kollektiiviset tupaantuliaiset tai tutustumisbileet näiden naapureiden/kämppisten kanssa. Sitä oon oottanut tosi innolla, koska on vähän omituista asustaa näin lähekkäin tuntematta toisia, jospa nyt vaikka sais kartoitettua nimet ja kansallisuudet. Yritän myös olla kameranatsi, tiedän että jotkut teistä odottaa innolla sitä, että voi yhdistää tarinat ja kuvaukset naamakuviin. Huomisten juhlallisuuksien tiimoilta täytyykin käydä kaupassa tänään, sillä juhlat järjestetään nyyttäri-idealla, ollaan kaikki ilmoitettu mitä voidaan tuoda, niin ei kaikkien tarvitse hommata kaikkea.. aika kivaa musta..
Ja sitten ensi viikolla on sellainen mix&mingle tapahtuma, joka on ilmeisesti yliopiston järjestämä juhlallisuus tuolla linnoituksella, sinne tulee opiskelijoita ja opetushenkilökuntaa.. tähän mennessä sinne on ilmoittautunut noin 800 ihmistä joten menoa varmaan riittää. Ollaan vaan kavereiden kanssa mietitty että millainen sää-varaus tuolle tilaisuudelle on otettu huomioon, 800 on kuitenkin paljon porukkaa ja sade ei täällä ole kamalan harvinainen ilmiö vaikka lämmintä on ollutkin viime aikoina.

Niin tosiaan täällä on ollut ihan teepaitakelit ja jos ei joka päivä sellaista niin sentään aika aurinkoista ja vaikka sataisi niin kaupunki on kaunis. Vaikka välillä ahdistaa mennä opiskelujuttuihin niin heti helpottaaa kun nostaa katseen kadusta ja katselee hetken näitä rakennuksia ja houkuttelevia sisäpihoja.

Loppuun vielä naisaiheinen vinkitys, ostin eilen pitkästä aikaa rimmelin lycraPRO kynsilakan ja olen ollut ihan ihmeissäni siitä miten helposti tuo levittyi ja näyttää pysyvän paljon paremmin kuin muut lakat. Olen joskus aikaisemminkin käyttänyt näitä mutta sitten jotenkin unohtanut. Tämä siis muistutukseksi ja vinkiksi. Lakoissa on myös tosi siistejä värejä, mulla on kynsissä urban purple.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Taianomainen sunnuntai

En ole tehnyt tänään mitään erikoista mutta tämä päivä on ollut maaginen, ihana. Olen ollut itsekseni, täällä maailmalla, omassa kodissani. Oon kuunnellut musiikkia,laulanut ja tanssinut, surffaillut netissä, lukenut kirjoja, kuunnellut äänikirjoja, syönyt hyvää ruokaa... ja ennen kaikkea olen ollut täydessä sovussa itseni kanssa. Amelie-hetkiä.

Eilen oli elämää, rehvailin tuttuja ja istuin iltaa mukavassa baarissa hyvässä seurassa.


Turkkilainen omenatee on hyvää ja viinikukko maistuu jo kolmatta päivää. Niin ja karppasen taas vähän.

torstai 16. syyskuuta 2010

Tekstiäkin välillä

Noniin nyt olen saanut aloitettua opiskelut täysipainoisemmin. Takana on kaksi omalta osalta onnistunutta tutortapaamista. Yksi kerta meni multa ihan ohi, olin valmistautunut todella hyvin mutta en vaan saanut sanaa suustani tapaamisessa. Mutta tällä viikolla olen rohkaistunut puhumaan enemmän tapaamisissa, tänäänkin nostin keskusteluun niin tärkeitä pointteja, että niistä tuli oppimistavoitteita ensi maanantaiksi. Vaikka tämä opiskelutekniikka on todella työläs ja suomalaiselle luonteelle hieman luonnottomankin tuntuinen on se samalla todella tehokas.. täällä luetaan parissa viikossa enemmän kuin suomalaisessa yliopistossa yhteen kokonaiseen kurssiin, opiskelu on myös jokapäiväistä tai jakaantuu ainakin koko kurssin varrelle eikä painotu vain kurssin loppupäiviin. Ehkä sen takia että minulla oli alkuun hankaluuksia keskusteluihin osallistumisessa, onnistumiset tuottaa suurta nautintoa. Positiiviset kokemukset akateemisessa keskustelussa ja vielä vieraalla kielellä, tämä tuntuu hyvältä.

Vaihdoin eilen ruokavaliota taas vaihteeksi karppisuuntaan. Minulla ei ole ollut täällä hiilarivaikeusia, ikäviä turvotuksia tai kipuja, niin paljon kuin Suomessa. Täällä pystyn myös käyttämään maitotuotteita ilman vaivoja mikä on aika hämmentävää. Mutta koska täällä ei ole puntaria, enkä muutenkaan osaa oikein arvioida paljonkohan mahdan painaa tällä hetkellä ajattelin painottaa karppimeininkejä. Hiilarit on kyllä helppoja ja niitä on paljon tarjolla täällä mutta toisaalta täällä on myös hieno juustokulttuuri. On muuten jännää tutustua paikallisiin kauppoihin karppimentaliteetilla, on niin erilaisia tuotteita. Oon ihan ihastunut härkäpapuihin, mikä tuntuu aika jännältä. En kyllä meinaa ottaa tätä liian vakavasti, juhlapäivinä juhlitaan hyvällä omallatunnolla.

Huomenna on taas toripäivä, joten sinne siis taas ihmettelemään fantastista tarjontaa. Tälläkertaa olisi tarkoitus ostaa kasviksia, niitä vihreitä, ja tuoreita yrttejä. Mmmmmm...

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Vaihdoin järjestystä










Vaihdoin eilen vähän järjestystä täällä, koska kyllästyin ajatukseen että naapurin valvominen valvottaisi myös minua sen takia että hänen kattovalonsa valaisi sänkyni. Niin ja kyllä täällä on verhot mutta niiden tehtävä on hankaloittaa näkemistä samalla päästäen valon läpi. Oikeastaan tykkään tästä uudesta järjestyksestä vaikka ottaahan se vähän aikaa että silmä tottuu. Työpöytä on siis sängyn paikalla ja sänky nojatuolin paikalla. Nojatuoli ja sohvapyötä puolestaan ovat asemissa tuolla ikkunan alla. Tämä uusi järjestys mahdollistaa nojatuolin käyttämisen, edellisessa mallissa sinne ja sieltä piti hyppiä. Myös verhojen operointi helpottuu kun ohjaimiin pääsee paremmin käsiksi. Tottahan se on että huone vaikuttaa tavallaan kaposemmalta kun samalla kohdalla on sekä sänky että työpöytä mutta uskoisin että tämä malli on toimiva. Ainakin viime yön unoset lupaa hyvää. Niin ja kuviin piti sisällyttää kuva ihanasta vihkosesta jonka hankin itselleni, se käy väreistään niin hyvin tänne että se saakin olla esillä aina..

hymymyhäilyä







Tässä lähihuvitukseni. Kirkko, jonka vieressä on kauhusta tai vastenmielisyydestä kavahtava pikkupyhimys. Tai siltä tämä ainakin minun silmistäni näyttää. Ei ainakaan näytä siltä että läheinen palvontapaikka olisi kovasti hahmon mieleen.

Matkalta rauniolle




lauantai 11. syyskuuta 2010

keskiviikko 8. syyskuuta 2010