tiistai 30. marraskuuta 2010

Dublin&Belfast


Nonyt on käyty Irlannissa, niin etelässä kuin pohjoisessakin. Ja matkalla tuli koluttua Belgiaa, lähinnä lentokentän ja muutaman juna-aseman muodossa. Ryanairin lennot olivat hieman eksoottiset, oli pomppua vähän enemmän kun mitä tarpeen oli. Hostelli oli todella hyvä, hyvällä paikalla, puhdas ja kaikinpuolin toimiva ratkaisu. Ensilumi tuli koettua tänä vuonna sitten Dublinissa, mikä oli aika hämmentävää. Aika paljon sai palella vaikka pakkasi päälle kaikki mahdolliset vaatteet mutta eipä tuo palelu pahasti hidastanut, kyllähän Dublinista löytyy mestoja joissa on mukava lämmitellä. Lauantaina ostosteltiin ja hengailtiin Dublinissa. Mie onnistuin meistä ainoana näkemään pienen vilauksen mielenosoituksesta mutta vain vilauksen joen toiselta puolelta. Oltiin juuri metsästämässä ruokapaikkaa ja reissun ensimmäistä guinnessia, joten emmepä huomioineet moista sen enempää. Minäki ostostelin juttuja Dublinista mikä on oikein mukavaa, koska aika vähillä shoppailuilla on nuo muut reissut mennyt. Nyt meinasi jopa lähteä vähän mopo käsistä mutta onpahan kiva että on jotain stuffia muistintueksi tuostakin reissusta. Sunnuntaina käytiin Johannan kanssa Belfastin reissulla. Matkalla bussi pysähtyi myös Monasterboicessa luostarimaisemissa jossa päästiin ihailemaan Irlannin komeimpia kelttiläisiä ristejä (9th century high crosses). Belfast oli omanlaisensa kokemus voi kyllä nähdä miten rauhatonta seutua se on ollut mutta todella rauhassa saatiin kulkea ja todella hyvä oli sisällyttää tuo samaan reissuun..Sunnuntai-iltana istuttiin taas yhdessä supermukavassa baarissa jossa oli aivan mahtavaa livemusiikkia ja oikeaa siideriä sekä tietenkin guinnessia. Maanantai-aamuna käytiin vetäsemässä tai ainakin yrittämässä sisäistää full irish breakfastit, muut sisäistivät rohkeasti omansa minulla jäi yritykseksi. Paluumatkalla lumi tuotti hankaluuksia junat myöhästeli jne. Kaikenkaikkiaan reissu oli todella hyvä ja tykästyin Irlantiin, seuraava reissu pitää vaan tähdätä kesäaikaan ja kierrellä vähän enemmän maaseutua ja kulmia.










perjantai 26. marraskuuta 2010

Tänään Dubliniin


No niin nyt on todellinen matkailuviikonloppu alkamassa. Tänään lähdetään Brysselin kautta matkaamaan Dubliniin. Ajatuksissa olisi myös piipahtaa Belfastin maisemissa, mikäli intoa ja aikaa riittää. Maanantaina palaan sitten kotiin ja koneen ääreen. Hauskaa viikonloppua!

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

uusi frisyyri

Olen niin ylionnellinen uudesta frisyyristäni, tämä on jotain ihan muuta ja juuri sitä mitä halusin vaikka en osannut ihan tätä pyytää. Onneksi täällä on noin laadukas kampaamo. Juu ei mulle tarvii varailla Suomesta kampaaja-aikaa niin kauan kun on mahdollista mennä tuonne. Tässä kuvaa vähän joka vinkkelistä, laitan parempia kun saan otettua.





maanantai 22. marraskuuta 2010

Joulumarkkininat Aachenissa

Yleisnäkymiä










Windowshopping











Ja pitihän sitä hehkuviiniäkin maistaa

torstai 18. marraskuuta 2010

Joulun odottelua



Vaikka joulun läheisyyttä on hankala havaita, koska säätilanne on niin erilainen kuin Suomessa on täälläkin aloitettu joulun odottaminen ja siihen valmistautuminen. Olen aloittanut tonttuilun nyt ihan virallisestikin. Ja aina silloin tällöin kuuntelen raskasta ja raskaampaa joulua-levyjä. Pitää alkaa kuuntelemaan niitä myös ilman kuulokkeita että naapuritkin saavat nauttia kauniista laulannasta. Tämä kommentti vastareaktiona viime yön biletykseen (naapureiden, ei oman).

Vaikka välillä kulttuurierot tuntuu ihmeellisiltä niin nautin kyllä olostani täällä. Kaupunki on niin kaunis, niin sumussa kuin auringon paisteessakin. On miellyttävää kun kaupungista alkaa löytymään omat reitit ja omia merkityssisältöjä. On niin mahtavaa että täällä pääsee matkustelemaan todella helposti ja paljon on vielä nähtävää ja tehtävää myös tässä omassa kaupungissa.

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

kohopylväitä



No niin, vihdoinkin sain arkarreltua pikkujakkuseni valmiiksi. Jätin tästä ensimmäisestä viritelmästä hihat kokonaan pois.. pitääpä vähän katsella miten tuo jakka muotoutuu käytössä. Käytin hyvin erilaista lankaa kuin ohjeessa joten s-koosta tuli ihan tilava mutta käytössähän sen sitten näkee että miten tuo käyttäytyy... Jakku oli helpohko tehdä, pari tenkkapoota tuli kun en osannut tulkita ohjetta ja pari omaa sovellusta piti tehdä kun huomasi ettei ohjeen mukaan tekemällä olisi tullut sellaista lopputulosta jota osaisi käyttää.. mutta juu, nyt vaan seuraavan projektin miettimiseen!

tiistai 16. marraskuuta 2010

Onnea



Olen niin onnellinen, että parin päivän massiivinen panostus tuotti tulosta ja on nyt takana päin. Useampi päivä meni tuossa tiiviiseen ryhmä-ja yksilötyöskentelyyn ensimmäisen ryhmäesseen ja -esitelmän valmisteluun. Paperinpalautus ja esitelmänpito olivat molemmat tänään. Molemmat meni hyvin, sain rauhoitettua jännitystäni, ajattelin Hynystä ja "jos sanon"-lyriikoita ja mietin että paljon pahemmastakin olen selvinnyt. Eipä oo paha pitää minuutin tai parin esitelmä enkuksi tuollaiselle pikkuryhmälle.

Nyt on pari viikkoa opiskelupuolella rauhallisempaa mutta tällä kurssilla on vielä tulossa pari esitelmää ja ainakin yksi ryhmäessee ja sitten grande finaalina yksilöessee. Ja pitää kyllä sanoa että ryhmäessee oli todellinen harjoitus pinnanvenyttämiseen, kun jokainen haluaa pitää kiinni omasta tavasta ilmaista asioita jne. On ollut myös ihanaa huomata kuinka paljon oma perfektionismi on helpottanut, auttaa kun on kunnollinen vertailukohta. En todellakaan kaipaa sitä mennyttä. Nyt on niin paljon helpompi olla. Esitelmä on esitelmä mutta vain esitelmä. Tämän päiväinenkin on vain 9% koko arvosanasta. Turha sen päälle on mitään ihmeellisiä arvoasetelmia rakentaa.

Mutta tuo kurssi on todella mielenkiintoinen vaikka vaatiikin aika paljon työtä! Pystyn tässä alkaa ajattelemaan gradu-aihettakin kaikessa rauhassa! Mahtavaa! =)

lauantai 13. marraskuuta 2010

update

Kyllä ravenry on vaan hyödyllinen sivusto. Kyseessä on siis käsityösivusto&foorumi. Sain sinne viestin joltain hollantilaiselta naiselta, luonnollisesti hollanniksi. Jostain syystä en sivuttanut sitä roskapostina vaan lähetin vastausviestin jossa kerroin etten ymmärrä hollantia ja pyysin kääntämään viestin enkuksi. No sieltähän tulikin kirjeenvaihtoa ja kutsu paikalliseen Stich'n Bitch-kerhoon, jossa siis tehdään käsitöitä ja jutustellaan niitä näitä niin käsitöistä kuin elämästä muutenkin.

No toissapäivänä oli ensimmäinen tapaaminen. Ryhmä kokoontuu näin alkuun ainakin osallistujien kodeissa, ilmeisesti aikataulu syistä. No eilen uhmasin tuulta ja myrskyä sekä karnevaaliörvelöitä ja lähden hiukkasen tiiviillä aikataululla painattamaan kohti tapaamispaikkaa. Matkaa oli sen pari kilometriä, ei paha millään tavalla noin matkana mutta perille oli hankala löytää koska en sillä kaupungin laidalla ole koskaan liikuskellut ja pimeässä kaikki näyttää muutenkin niin erilaiselta. No juu olihan se pakko soittaa kotiin ja kysellä reittiohjeita, ihana itu auttoi minut perille. No siellä perillä sitten pööpöilin enkä uskonut että osoite pitää paikkaansa. Talo näytti lähinnä joltain ylihienolta hotellilta tai vaihtoehtoisesti oppilaitokselta. No jäin kuitenkin sinne huudeille hengailemaan sateeseen.. Jonkin aikaa meni ja kohdalle pysähtyi auto josta nousi ryhmä naisia jotka tuli kyselemään multa että oonko tulossa SnB-tapaamiseen.. eli iloksi muuttui ja oli hyvähyväyvä että jäin hengaamaan sinne


Ensimmäinen tapaaminen meni aikalailla tutustumiseen. Ryhmässä on kolme vanhempaa rouvaa ja kaksi nuorempaa neitokaista.. ilmeisesti kaikki ryhmäläiset eivät olleet nyt läsnä tapaamisessa mutta ehkä sitten parin viikon tapaamisessa. Mutta todella mukavaa oli jutustella juoda hyvää teetä ja napostella pikkuleipiä samalla virkkaillen. Ryhmäläiset aikovat aloittaa jonkun kimppaprojektin niin että kaikki tekevät samaa hommaa, mä en siihen kuitenkaan uskaltaudu mukaan koska se pitäisi puikottaa ja olen kuitenkin vahvemmilla koukun kanssa. Ja ohjekin olisi sitten hollanniksi, kaikenkaikkiaan se olisi vähän liian hc-meininkiä jopa mullekin. Mut tosi hauskaa että löytyi tuollainen porukka. Ekstrahauskuutuksena on nuorin osallistuja, joka on käynyt Suomessa, jolla on suomalaisia kavereita ja joka heti ensimmäiseksi alkoi kehumaan ankkarokkia ja muita suomalaisia erikoisuuksia. Niin ja se on alternative rokkari ripauksella goottia jne. Harvinaista täällä päin maailmaa! Sen kauttaa saa varmaan kontakteja ja vinkkejä menoihin ja sen sellaista.

---

No sit muuten oon tässä viime viikon ravaillut monenlaisissa museoissa opiskelujuttuja varten. Tiistaiksi pitää tehdä ryhmä essee (10s) ja valmistella esitelmä powerpointsysteemeineen (20min).. onneksi meitä on ryhmässä viisi, joten sivumäärä per nuppi on jotain kahden luokkaa eikä paljoa sen pidempään tarvia puhellakaan siellä luokan edessä kun meidän tarkoitus on kuitenkin aktivoida muita puhumaan ja osallistumaan. Ei paha! (toivottavasti)

Niin ja tosiaan täällä oli torstaina karnevaalikauden avajaiset, jotka on vähän niinkuin vappu, penkkarit ja naamiaiset kaikenikäisille. Syyskauden karnevaalihösstys oli käsittääkseni tuo yksi päivä mutta keväällä sitä sitten tuleekin enemmän. Käytiin tarkastamassa karnevaalikauden avajaisia, hieman oli ulkopuolinen olotila kun kaikki vauvasta vaariin oli pukeutuneet silmiäsärkevän kirkkaisiin väreihin ja joivat olutta jo ennen klo 11 aamupäivällä. Taiteellinen anti oli torvivoittoista humppaa, paikalliset iskelmätähdet antoivat varmaan parastaan, vaikea sanoa kun ei mitään ymmärrä mutta jossakin välissä iltaa alkoi vähän ärsyttämään kotiin asti kantautuva humpaa-humpappaa ja yhteislaulu mutta mikäs siinä, kaikki tyylillään. Voi olla että keväällä on pakko lähteä karnevaaleja karkuun jos meno meinaa tuollaisena jatkua viikon tai kaksi.. tai sitten pitää panostaa kunnollisiin korvatulppiin jotta saa välillä olla ilman humppaakin. =)




maanantai 8. marraskuuta 2010

ihanuuksia

Rotsi

Hanskat

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Lukuja

Opiskelujuttujen lisäksi oon lueskellut aika paljon kirjoja täällä. Listaanpa:
- Pratchett: Intresting times
- Pratchett: Witches abroad
- Tolkien: The Hobbit
- Martinez: Monster
- Gaiman: Neverwhere

Ja nyt oon lueskellut Pratchettin The Colour of Magic/The Light Fantastic-yhdistelmää mut ehkäpä pitää keksiä jotain muuta, koska olen lukenut nuo aikaisemminkin ja Intresting times oli kuitenkin jatko näihin kirjoihin ja jotenkin Rincewind-hahmona kyllästyttää hieman. Ehkäpä sitä vois lisää Gaimania, vaikka ne onkin sellaisia kamalan ihania juttuja.