tiistai 21. joulukuuta 2010

pikapostaus paluumatkasta

paluumatka oli yhtä kaaosta lumen ja kaiken kanssa.. Juna lähti Maastrichtista ihan ajallaan mutta aivan eri raiteelta. Konnari kävi kiertämässä ja selitti että vaihto pitää tehdä sillä tavanomaisella asemalla ja raiteella mutta että loppumatkassa saattaa olla noin puolen tunnin lisäaika, koska rataosuudella tehdään jotain korjauksia. No sitten juna seiso eindhovenissa pitkään ja hartaasti, koko ajan tuli kuulutuksia hollanniksi.. no just kun meinasin lähteä ettimään jotain tulkkausta niin juna lähti etenemään mutta sitten s'hertogenboschissa joku toinen konnari tuli huutelemaan mulle (hollanniksi tietenkin) että juna jää tähän.. no sittenpä sain lähteä pinkomaan kymmenen kilon laukun kanssa kamalaa kyytiä jonnekin toiselle raiteelle ja ahdata itseni ylitäyteen junaan seisoskelemaan.. se oli sitten lähijuna joka kierteli mestoja kaikessa rauhassa, onneksi se sentään oli menossa oikeaan suuntaan eli Utrechtiin.. no juuri kaupungin ulkopuolella juna kuitenkin pysähtyi ja seisoi siinä yli puoli tuntia koska asemalla ei ollut tilaa junalle... arvaa olinko stressaantunut kun oman aikataulun mukaan olisi jo pitänyt olla kentällä tai lähistöllä ja siellä junassa vaan seisoskellaan eikä mitään voi... no lopulta juna saapui asemalle raiteelle 19 (!!!) ja kentän junahan pyörii siellä 5-7 raiteilla, no siinä sitten taas uusi juoksu, niin lujaa kuin ikinä.. kun lähenin kaukana siintävää asemarakennusta niin johan alkoi asemalla raikua hollannin kieliset kuulutukset ja ihmiset ympärillä alkoi nauramaan hysteerisesti, no kylläpä kohta tuli mullekin käännöksen *"do to heavy snowfall there IS NO TRAINS TO AIRPORT"... /&¤#@"#"#¤%&@;_:*¤##"@¤¤^*, saatat kuvitella miten mä kirosin siellä.. yksin täyteen tupatulla asemalla niin lähellä mutta kaukana, junia ei kulkenut mihinkään suuntaan, alle kaksi tuntia koneen lähtöön.. ainoa neuvo minkä ne työntekijät pystyi antamaan olisi ollut se että olisi lähtenyt tunnin bussilla damiin ja etsinyt sieltä metroa ja sitten juna-asemaa ja sitten junaa, jos damistakaan menisi junia, mistä ei ollut siis mitään varmuutta.. ja joka tapauksessa olisin missannut lennon, aikaa oli niin vähän.. ainut mahdollisuus oli ottaa taksi, kiva yli satasen ja reilun puolen tunnin ajomatka kesärenkailla jäisillä loskateillä... sitten kentälle, jonottamaan tseck-inniä ja sitten juosten kohti turvatarkastusta jossa en piipannut (thank god), nopea vessa tauko ja sitten tuhatta ja sataa portille ja koneeseen... ja kaikki tämä ilman aamiaista.. mulla oli kyllä eväät messissä mutta en ehtinyt vielä ryhtyä junassa ennen kun kaikki tämä maddness alkoi.. no ehdin lennolle ja kone lähti noin suurin piirtein ajallaan.. pääsin Suomeen vaikka en vielä oikein hahmota että mitä kaikkea siihen matkaan sisältyi tai miten se oikein mahdollistui.. puuh.. ihan kamala matka tuo, saa sen edellisen hollannin junasäädön näyttämään ihan palalta kakkua...

torstai 16. joulukuuta 2010

Maaginen Maastricht

Otsikko viittaa vritillä sijaitsevaan joulumaailmaan, jossa on siis monenlaisia kojuja joissa myydään kaikkea hatuista hehkuviiniin ja vohveleista hapankaaliin ja paljon muuta. Samaisesta kokonaisuudesta löytyy luistelukenttä (!), maailmanpyörä ja karuselli. Tiesittekö että karusellihevosista saa todella autenttisen näköisiä poroja iskemällä niiden päänpäälle hämärän näköiset irtosarvet... en tiennyt minäkään mutta näin täällä.
No mutta ensinnä asiaan kuuluvat maagisen valokuvat
Herkkuja

Maailmanpyörä

Vaatimattomat jouluvalot talon kyljessä

Menoa ja meininkiä

Ja se poro


Lopuksi sekoitan pakkaa tarjoilemalla teille pari kolme kuvaa, jotka kaikki liittyvät viime aikojen rientoihin.
Aseman ajankohtainen sisävalaistus

High Tea-rituaali

"Pikkujoulut"

Fotoja

No niin nytpä päivitän teille niitä fotoja. Sain esseen valmiiksi tänään jo hyvissä ajoin joten ehdin tässä välissä jopa jatkamaan tonttuiluja. Osa tonttuiluista valmistuu/etenee parhaillaan vaikka minä vaan tässä istun kirjoittelemassa. Olen äärimmäisen tyytyväinen touhon esseen kirjoitus prosessiin. Ensi kertaa onnistuin jaksottamaan kirjoittamista tarpeeksi pitkälle aika välille niin että niitä teemoja ehti miettiä, eikä tullut kiirettä kirjoittaa. Ekaa kertaa myös sain pidettyä kiinni itsetekemästä deadlinesta, oikea deadline olisi vasta ensi keskiviikkona ja kurssikaverit vasta ryhtyvät tuohon prosessiin. Sitä en tiedä vastaako kirjoittamani kokonaisuus sitä mitä opettaja hakee, sillä tehtävänanto oli aika laajatulkintainen mutta tuosta en aio huolia pätkääkään, olen nähnyt vaivaa ja kirjoittanut omannäköiseni tekstin. Huomenna ennen tutorialia käyn tulostamassa sen ja lataan sen netin kautta joko tänä iltana tai huomenna tutin jälkeen. Alkaa olla syksyn opiskelut kasassa, monenlaista on mahtunut näihinkin kuukausiin. Mutta nyt alan glögiä siemaillen siirtymään ajatuksissani joulutunnelmiin! Ihanaa!

Mutta niin käytiin viime lauantaina Amsterdamissa, seuraavassa muutama otos.
Yleismaisemaa

Näkymätön haikara paatin päällä

Yleistä

Rauhaa ja Rakkautta

Jouluvalot

Ja takaisin etelään (assa)

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

pikapostaus

" mä sanoja syön, mä sanoja juon ja sanoja oksennan, puren, nielen ja sulatan, ponnistan ja ulostan, sanoja, sanoja, sanoja, sanoja sanojen perään, sanoja illalla ja sanoja yöllä ja aamulla heti kun herään, mä sanoilla leikin ja sanoilla lyön ja sanoihin sekoan, sanoja hoen sanasta sanaan ja sanoilla saarnaan ja sanoilla manaan"

Hyvinpä Tuomari Nurmio kokoaa tämän päivän tunnelmat. Tuli tehtyä täystyöpäivä ja vähän päälle yksilöesseen parissa, enpä ole aikaisemmin ihan näin täysin onnistunut oppoutumaan akateemiseen kirjoittamiseen. Ei pöllömpää.

Lupailin joillekin jo pari päivää sitten kuvia Amsterdamin reissusta ja Maastrichtin jouluvaloista ja ties vaikka mistä mutten ole jaksanut lisäillä niitä, enkä jaksa nytkään sorit. Nyt on pakko päästä pois koneen hurinasta, huitasta huiviin iltapalaa ja toivoa että huomenna heräisi pirteänä viimeistelemään kirjoituksen.

ps. minulla on harvinainen ongelma, tekstiä on liikaa.. pari sivullista pitää karsia eli tiivistää ja uudelleenmuotoilla ahkerasti mutta huomenna on tämäkin projekti valmis ja saan siirtyä hyvillä mielin joululomafiiliksiin.

torstai 2. joulukuuta 2010