tiistai 24. toukokuuta 2011

päk äkäin

Hello lovelies!

mulla on ollut suuria teknisiä ongelmia blogin kanssa ja siitä johtuu tämä hiljaisuus/kirjoittelu tauko mutta nyt sain linkkivinkkejä joiden avulla sain hommat taas pelittämään, Jee!!!on tuntunut varsin kummalliselta kun on mennyt melkein kuukausi viimeisestä kirjoituksesta mutta jospa tässä nyt yrittäisi kerrata jotakin kuulumisia. hmmm..

viime viikolla mulla oli täällä pitkään odotetut vieraat, olin tehnyt suuria suunnitelmia niille muutamalle päivällä jotka meillä oli käytössä mutta hieman toisin kävi. Ei ehditty aasipatsaalle, eikä käyty yhdessäkään museossa eikä yliopistolla eikä David-ravintolassa syömässä eikä sitä eikä tätä, sillä onnistuin heti ensimmäisenä iltana saamaan jonkinlaisen ruokamyrkytys-vatsataudin jonka parissa vietin paljon aikaa. Täytyy kyllä myöntää, että tuo tauti hitusen pelottikin, sen verran epätyypillinen tila meikäläiselle eikä tietenkään se, että on täällä ulkomailla, ettei satavarmasti tiedä miten lääkäriin pääsee jne. auttanut tilannetta. Mutta mikä auttoi ja pelasti tilanteen täysin oli se että rakas tätsyni oli täällä auttamassa, hoitamassa ja tukemassa. Ilman noita apuja olisin kyllä ollut aika hukassa. Perjantaina sitten käytiin kollektiivisesti lääkärissä ja sain lääkkeet tähän tautiin ja siitä lähtien paraneminen on ollut varsin voittoisaa, hitaasti mutta varmasti olo normalisoituu. Ja enää ei tarvitse kenenkään olla huolissaan: aloin eilen opiskelu-urakat taas esseiden kirjoittamisen muodossa joten we're back to normal.

Tuo tauti oli kuitenkin siitä aika jännä, että pystyin kuitenkin hieman olemaan messissä shoppailemassa. Aina tuntui siltä, että tauti meni ohi kun oli vähän vähemmällä ravinnolla. Olo oli oikeasti todella normaali, joten tottakai sämistin tädin kanssa shoppailemaan. Sain valtaisesti kaikkea uutta ja ihanaa, enkä oikein ehtinyt edes kunnolla kiittämään kaikesta. On kyllä ollut todella luksuskevät kun olen saanut näin paljon ihania vieraita joiden kanssa on voinut kuljeskella näitä katuja ja kauppoja ja nautiskella kaikesta ihanasta mitä elämä tarjoaa... Lisäilen uutuuksista kuvia hiukkasen myöhemmin.

Hömppärintamalla ajankohtainen kysymys on uuden hiustyylin metsästäminen.. tukka on kamalan ylipitkä ja muodoton, latistunut... on ihan jatkuva bad hair day, joka ei enää tunnu kamalan hehkeältä varsinkin kun työt alkaa sitten heti Suomeen saavuttuani.. ja sit olis syytä olla varsin edustuskelpoinen. Tilauksessa on nostetta, rakennetta ja ehdotonta helppoutta. Haluisin ehkä hieman pehmeämpää lookkia taas vaihteeksi, ehkä sitä rokkia alkaa olla asenteessa jo sen verran (varsinkin tämän vuoden jälkeen) että sitä ei tarvitse olla ihan jokaisessa ulkoisessa elementissä. Maybe. Ehdotuksia otetaan vastaan. Innolla.

maanantai 2. toukokuuta 2011

Päivän päivällinen

pari minuuttipihviä
kourallinen jättipalkopapuja
kastike

onnistuin väsäämään todella hyvän kastikkeen vahingossa.. halusin hyödyntää pihvinpaistoliemet ja rasvat, joten iskin pannuun valkosipulia, kauhallisen creme fraichia ja kauhallisen valkosipulisen yrttistä tuorejuustoa ja vielä ruokalusikallisen kapriksia. tulos oli tosiaan aika mainio, teen toistekin

Bye Bye PBL

" Let silence talk to you." sanoo mun yogi tea; Sweet Chai teepussi. Hmmm.. samaan aikaan huutaa kyllä hevi kuulokkeilla korviin mutta kyllä tässä tuli hiljaisuutta kuunneltua tänään kun nettiyhteys oli syystä X tai Y poikki useamman tunnin.
Yogi teethän on ihan jumalaisia, jos et ole kokeillut niin kokeile. Nämähän on suurimmaksi osaksi näitä teettömiä teitä.

Muita puhuttelevia asioita tässä päivässä. Esimerkiksi se, että tänään vihdoinkin tuli tieto siitä, että olen päässyt läpi siitä edellisestä kurssista. Jee! Ja ihan ok tuloskin tuli että ei tarvii siihen enää haaskata ajatuksia tai aikaa. Tästä innostuneena sain tänään luettua jonkun sata sivua matskuja tuleviin esseisiin ja nyt alkaa olla jonkinmoiset aiheet tai ainakin aihepiirit selvillä. Ehkä vois tässä huomenissa tms. vielä hyväksyttää kirjallisuuden ja aiheet tentaattorilla niin ei tule ylläreitä vaikka kyllä sain poikkeusluvan viime kesälle kirjoittaa täysin vapaavalintaisesta aiheesta ja hyväksytin silloin siis vain peruskirjallisuuden. Että vois toivoa, että sama onnaa nyt varsinkin kun kirjallisuus varioi ihan senkin seikan takia, että olen täällä enkä siellä. Mut jee, hommat edistyy..

Niin ja hömppärintamalta raporttia sen verran että vaikutta tosi mukavilta sekä uusi meikkivoide että puuteri. Epäilin hitusen että meikkivoide saattaisi olla liian tumma mutta värittömän puuterin kanssa ainakin moinen toimi varsin mahdisti, oli ihan nätti olo tänään ja se on suhteellisen harvinaista. Ehkä suomenpäässä tosta voisi ostaa vielä vaaleamman sävyn, puodista tai nettikaupasta... vaikutti paljon kestävämmältä kuin make up storen vastaava tuote. Ainoa juttu mitä ton kanssa pitää huolehtia on se, että ei olis niin pitkäkuiva-iho kun mitä mulla on nyt. Mutta siihenhän löytyy konstit.

Ja kevät! Ihmisillä kuulostaa olevan enemmän menoa ja meininkiä. Ja onhan sitä itellekin enemmän virtaa ja ihanaa kun ei tarvii pakata päälle mahdottomia kerroksia.. Ja vaikka deep purple postauksessa lainasinkin laulun sanoja joissa puhutaan siitä, ettei ole horisonttia niin harvinaista kyllä nyt vaikuttaa olevan parempi käsitys tulevasta kuin aikaisempina keväinäe. On tarkempi suunta, asioita joita odottaa. Ja paljon elämää tässä välissä.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Deep Purple

"If you're driftin' on an empty ocean
with no wind to fill your sail,
the future, your horizon,
it's like searchin' for the Holy Grail.
You feel there's no tomorrow
as you look into the water below.
It's only your reflection
and you still ain't got no place to go.

Time will show,
when, I don't know.

Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday yea-yea-yeah yea-ye-yeah."


+ vera deep purple





Vapun työt

Jou!

Tänään on ollut varsin mukava puuhapäivä; oon pessyt pyykkiä ja kuivattanut niitä tuossa sisäpihalla. Äidiltä saatu bougainvillea "vera deep purple" on ollut pitämässä pyykeille seuraa ja nauttinut suorasta auringonpaisteesta. Kun saan pyykit kuivaustelineiltä takaisin paikoilleen ajattelin tehdä viikkosiivouksen, idea tuntuu varsin viehättävältä, koska omistan nyt myös varsin hienon mopin. Siivous on kyllä osittain ainakin välineurheilua.

Ja hömppärintamalla on myös uutta; ostin eilen kuningattarenpäivän kunniaksi uuden puuterin ja meikkivoiteen make up foreverilta. Puuteri ainakin vaikuttaa varsin mainiolta vaikken vielä ole päässyt kunnolla testaamaan sitä. Oon myös tässä tehtyn nettitutkimusta hyvästä aurinkosuojallisesta kevyestä ja herkälle iholle suunnatusta päivävoiteesta. Kovasti mua kinnostaisi esimerkiksi yes to carrots-merkin rasva, samalla merkillä on myös kurkku-sarja joka kiinnostaa mutta siinä ei ole sitä aurinkosuojaa joka melkein olisi kyllä tälle iholle must. Mutta ehkä jos kurkkusarjasta olisi putsit ja porkkanasarjasta rasva. Toinen mielenkiintoinen tuote on Fresh soy-tuotteet mutta niitä oon lähinnä nähnyt verkkokaupoissa. Ja hei, ehdotuksia otetaan vastaan jos teillä on vinkkejä!!

oon kuunnellut aika paljon musiikkia viime päivinä ja löytänyt taas joitakin uusia artisteja ja pariinkin kappaleeseen oon alkanut automaattisesti suunnittelemaan koreografioita eli eiköhän sitä pidä taas lähteä tanssitunneille kun tulee Suomeen.

Mut joo, eiköhän tässä voi vähitellen alkaa laittamaan ruokaakin; kukkismuussia ja kalaa. Eilen meinas taas käydä vähän hassusti noiden ruokaostosten kanssa, jumbo oli mennyt tuntia aikaisemmin kiinni ja täällähän ei kaupat ole auki sunnuntaisin. Onnneksi sentään tajusin käydä tsekkaamassa marktin kulman AH:n ja sain sieltä näille parille päivälle sapuskat. Mut kyllä jumbo on vaan enemmän mun makuun: paljon parempi valikoima, halvemmat hinnat ja varsinkin paljon enemmän tilaa kassoilla.. mua ärsyttää täällä se, että kassojen jälkeen ei oo omaa tilaa pakata vaan seuraavan tyypin ostokset vaan lämätään siihen sun juttujen päälle. Tulee turhan kiireellinen tunne, shoppailu on kuitenkin ainakin potenttiaalisesti kivaa vaikka kyseessä olisikin "vain" ruokakauppa.