keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Eikä vieläkään niitä kuvia.. mutta kirjoitella ajattelin.

Tänään on ollut ihan työpäivä; aamusta hääräsin ainejärjestöasioiden parissa, puolilta päivin lähdin taidemuseolle suunnittelemaan opastuksia ja muokkaaman jo olemassa olevia tekstejä. Taidemuseolla myös vahvistin muutaman opastusajankohdan. Museolle tuli ihmisiä juuri sopivasti joten vähän siinä tuli tehtyä töitäkin. Varsin hauska oli päästä keskustelemaan ihmisten kanssa taiteesta.

Museolta siirryin trion kautta fellkulle eli fellmanniaan eli tiedekirjastoon. Sieltä mukaan lähti kolme suomenkielistä kulttuuripolitiikan teosta. Ajattelin että näiden kautta pääsen asennoitumaan kulttuuripolitiikkaan ja hakemaan vauhtia graduprojektiin. "Kulttuuripolitiikan uudet vaatteet" on kulpon professorin A. Kankaan ja J. Virkin toimittama perusteos, joka valottaa mm. kansallisvaltion jälkeistä kulttuuripolitiikkaa. "Suomalaisen yhteiskunnan kulttuuripolitiikka" on mitä lupaa eli avaa näkökulmia suomalaisen kulttuurin muutoksiin eli antaa taustaa jonka valossa voin lukea niitä komiteamietintöjä, kirjoittajana S. Häyrynen. Ja kolmantena Pirkkoliisa Ahposen "Kulttuurin kierreportaikossa" jossa tarkastellaan vallan ilmenemistä kulttuurissa ja sen hallinnoinnissa. Eli kulttuurin politiikkaa ja sosiaalis-kulttuurisia rajoja ja rajanylityksiä päin vaan.

Huomenna onkin pitkästä aikaa Jyväskylä päivä. Torstaina iltapäivä ja perjantaina aamupäivä on kulpon luentoja. Perjantaina takaisin kotiin. Lauantaina treenaamaan taidemuseolle ja sunnuntaina ensimmäinen opastus.

Sellaista eli tässä parissa päivässä lyön lukkoon oman opastuspohjan jolla lähden liikkeelle sunnuntaina. Näinä päivinä on myös kansainvälisen kulttuuripolitiikan luentoja. Matkustamista. Artikkelin suunnittelemista. Säätämistä gubernan kanssa. Yks omppuyö.

Näillä mennään.

tiistai 14. helmikuuta 2012

torstai 2. helmikuuta 2012

Heippa!

Tänään oli aika jännä päivä. Pääsin osallitumaan ensi kertaa elämässäni taidenäyttelyn tiedotustilaisuuteen. Kyseessä siis taidemuseon ekolandia-näyttely. Oli todella mukava tavata viime kesän työkavereita. Ja tietysti oli älyttömän mielenkiintoista päästä jutustelemaan taiteilijoiden ja muotoilijoiden kanssa.

Huomenna onkin sitten avajaisten vuoro. =)

Tulkaapa kaikki katsomaan tuota näyttelyä, se on todella mielenkiintoinen yhdistelmä muotoilua ja kuvataidetta. Myös näyttelyn arkkitehtuuriin ja valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Näyttelyyn on suunnitteilla neljä (4) yleisöopastusta:
- su 19.2
- su 18.3
- su 15.4
- su 27.5

Näinä aikoina on siis mahdollista nauttia laadukkaasta opastamisesta ;D ja tietty opastuksia voi toki tilata museon kautta muillekin ajankohdille