tiistai 6. heinäkuuta 2010

kaikki taidenäyttelyyn!

H2O10 - HANAA TAITEELLE!Luokka:Viihde & taiteet - KuvataideKuvaus:Hämeen aluenäyttely, Lahti

NÄYTTELYN PAIKAT JA AJAT :

Taidepanimo 17.6.-1.8.2010
Pikku Vesijärven puisto 17.6.-30.9.2010
Vesijärven Rantagalleria 17.6.-30.9.2010

Ilmainen sisäänpääsy!

KURAATTORIT:

William Dennisuk, Imatra
Merja Puustinen, Espoo
Markku Tonttila, Lahti (Vesijärven Rantagallerian asiantuntija)



TEEMA: YMPÄRISTÖREAKTIO

Tila, paikka, ympäristö: paikan kaiku taiteessa.

Näyttelyn teemana on ympäristöreaktio, paikan kaiku taiteessa. Näyttelyn tyylillisesti monitahoiset teokset peilaavat kulttuurista tilaa, jossa elämme. Osa taiteilijoista suhtautuu aiheeseen tietoisen vakavasti, kun taas osa käyttää teoksissaan huumoria ja ironiaa. Alateemoiksi, virtauksiksi näyttelyn sisällä, nousevat kehollinen kokemus ja tyhjyys, tekemisen ilo ja yksinäisyys, tilan luonne ja paikallisuus, surrealistiset visuaaliset vertauskuvat, käsityö ja koristeellisuus, ajalliset prosessit sekä yhteisöllisesti luotavat teokset.

Moniulotteisen näyttelykokonaisuuden keskeinen kysymys kuuluu: miten sopeudumme nopeasti muuttuvaan sosiaaliseen ja fyysiseen ympäristöömme? Kuinka suhteemme luontoon, kaupunkiympäristöön ja ympäröivään maailmaan muuttuu rakentamisen, teollistumisen ja globalisaation myötä?
Ympäristötaideteosten, installaatioiden ja paikkasidonnaisten teosten lisäksi mukana on maalauksia, grafiikkaa ja valokuvia.

Teokset levittäytyvät Vesijärveltä Pikku-Vesijärven puiston kautta Taidepanimolle. Taidemajakkaan kuuluva Vesijärven Rantagalleria on osa näyttelyä ja Taidepanimo, joka on ehtinyt olla jo jonkin aikaa odottamassa päätöstä tulevasta käyttötarkoituksestaan, avataan näyttelyn ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti