perjantai 9. maaliskuuta 2012

ilolla ja innolla

Heippa!

Tämä viikko on ollut työntäyteinen mutta se on tuntunut todella hyvältä. Olen saanut opiskeltua Lahden historiaa ja Lahden kulttuurilaitosten historiaa. Olen viettänyt ihanaisia tutkija-päiviä kirjaston Päijät-Häme-kokoelman parissa mm. lukien vuosittaisia kertomuksia kaupungin hallinnasta. Myön muutaman päivän tein hommia täällä kotona kun ei ollut erityistä tarvetta lähteä kirjastolle. Työviikko jatkuu vielä, sillä maanantaiksi kasaan tämän hetkisestä aineistostani sellaisen about 15sivuisen tieteellisen artikkelin. Tuo artikkeli on samalla viimeinen TAIKUN seminaariin tarvittava työ. Pari kuukautta ja sitten on laudatur-seminaari paketissa.

Tämän viikon opiskelujen myötä olen saanut rauhoitettua mieltäni myös gradun suhteen. Aika paljon saan tehdä taustatutkimusta mutta samalla hankin vahvan asiantuntijuuden alalta ja aiheesta. Tutkimus alkaa tuntua konkreettiselta ja omalta jutulta. Prosessi on mukavasti aluillaan ja meneillään, joten huomaan useasti yöaikaankin ajattelevani tuota projektia. Nuo öisen ajatukset ei ahdista vaan ne tuntuu pikemminkin keskustelulta, mukavalta pohdiskelulta ja ennenkaikkea mielenkiintoiselta. Tutukimus on iso harppaus minulle, ihan aihe-alueen osaltakin mutta luottamus projektiin kasvaa tehdessä.

Kotityöskentelypäivissä on se hyvä puoli että voi vapaammin sisäistää kahvia ja kuunnella välillä vähän musiikkiakin. Yllättäen tälläviikolla olen kuunnellut apulantaa ja jukka poikaa, kahta artistia joita en ole aikaisemmin soittanut. Apulannalta pyörii sellaiset kipaleet kuin trauma, vasten mun kasvojani ja reunalla. Jukka pojalta puolestaan katkera totuut, se ei satu enää ja varsinkin älä tyri nyt. Tähän loppuun vähän lyriikoita viimeisenä mainitusta.

"Pystymetsä ja laakeeta peltoo, maisema herättää jumalan pelkoo.
Täällä taivas roikkuu uhkaavana, päittemme yllä.
Oot nuori ja rauhaton sydän, kyllästynyt tähän kuolleeseen kylään.
Kun maltat mielesi pääset maailmaan kyllä.

Älä tyri nyt, älä lyö yli nyt, älä antaudu angstin valtaan.
Jengi pykinyt, on huolella leikkinyt kuoleman kanssa jo vuosia nyt.
Käy koulut ja hanki pätevyys, et voi panna sitä päihteiden syyks.
Ettet pystynyt pitämään rotia, vaikket nyt kestä sun kotia mee eteenpäin kuin sotilas.

Mahikset on vähissä täällä, puun ja kuoren välissä päällään.
Valo paistaa tunnelin päässä, nyt sinnittele pysy kii elämässä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti