perjantai 2. marraskuuta 2012

Plan B

Noniin, nyt pitää iskeä uutta matoa koukkuun eli siirtyä suunnitelmasta toiseen. Syy tähän on yllättävä käänne gradun aineistojen saavutettavuudessa. Olin siis pitkällisen pähkäilyn jälkeen päätynyt valitsemaan gradulleni itselleni haastavan mutta aiheen kannalta parhaimman aineiston eli museo- ja taidelautakunnan sekä tämän jälkeisten lautakuntien dokumentit. Muutama viikko sitten ehdin yhden päivän käyttää aineistojen parissa mutta sitten hommaan tuli yksi pulma. Tila missä aineisto sijaitsee on käyttökiellossa kosteus/hiukkasongelmien vuoksi. Samaan tapaan aineisto on käyttökiellossa. Eli yhdessä hetkessä minun koko suunnitelma tulevalle vuodelle lensi roskikseen. Hetki piti kasailla ajatuksia siitä, miten tästä eteenpäin. En haluaisi kovasti muuttaa aineistoa, koska se muuttaisi asiantuntijuuttani.

Joten nyt Plan B eli nyt säädän kaikki mahdolliset "roikkuvat" opinnot alta pois. Luvassa on siis monipuolisesti kul.pon pakollisia ja valinnaisia sekä taidehistorian syventäviä. Ensimmäiseksi teen museologian viimeisen suorituksen, joka tuntuu nyt hauskimmalta aloituskohdalta. Kyseessä on siis museorakennus-essee, joka on varmasti kesäisen artikkeliprojektin jälkeen aika helppo homma, nyt kun tietoa kyseisen taidemuseon tilahistoriasta on jo valmiiksi hankittuna. Luvassa on myös diskurssianalyysin ja retoriikan opintoja. Nyt pitäisi vaan saada sellainen tahtotila ja voimapuuska, että saisin vain suoritettua suorituksen ja suorituksen sen jälkeen.

Toinen isompi juttu on tässä kovaa kyytiä lähestyvä p-h tutkimusseuran syyskokous, jossa uusi vuosikirja julkaistaan, jossa siis artikkelini, ensimmäinen julkaisuni. Samassa tilaisuudessa pidän puolen tunnin esitelmän artikkelin teemoista. Yleisönä tutkimusseuran hallitus, jäseniä, taidemuseoyhdistyksen hallituksen jäseniä eli siis paikallinen tutkijayhteisö ja sinne MINÄ (kaikista ihmisistä) menen luennoimaan. Todella omituinen ajatus. Siis todella omituista.

Aloitin tänän syksynä bailatinon uudelleen ja olen todella tyytyväinen. Viime viikolla ei ollut tuntia ja heti huomaa, että jotain puuttuu. Pidän älyttömän paljon opettajan tyylistä vetää, saa tehdä täysillä, nauttia, antaa palaa, hikoilla mutta toisaalta välillä tehdään jotain kuviota tai liikettä tarkemminkin. Edellisellä kerralla oli todella hauskaa tehdä yksi show-henkinen koreografia ja jiveä tanssitaan Rayn musiikkiin, ihanaa. Nyrkkeilysäkin kurittaminen tuo  myös hyvää energiaa, säkki on alakerrassa joten sinne pitää ottaa aina ipod mukaan, että saa voimamusaa. Toisessa ääripäässä olisi varmasti chi kungin liikkeet, joista ainakin liikkuvaa tiikeriä voisi alkaa tekemään sillä se voisi lisätä päättäväisyyttä ja sitä "hyvää vihaa", jota tarvitaan asioiden aikaansaamiseen.

Intoa saa satavarmasti myös musiikista joten sitä on luvassa Jukka Poika ja Sound Explosion Band lauantaina ja lähitulevaisuudessa siintää myös Nightwishin "Imaginaerum"-ensi esitys + konsertti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti