lauantai 25. syyskuuta 2010

Arkisempaa pälätystä

Taas on aikaa kulunut viimesestä postauksesta, päivät kuluu ja hommaa ja harrastamista riittää. Opiskelujutut on työllistäneet aika hyvin viime aikoina ja harrastamispuolella olen lähinnä virkaillut tuota kolmiohuiviani, josta tulee muuten aika metkan kokoinen. Siis selvästi suurempi kuin aikaisemmista. Opiskelujutut tulee olemaan myös tämän viikonlopun ja ensi viikon teema, muiden juttujen ohessa, sillä ensi viikolla on mun vuoro toimia puheenjohtajana tutorryhmätapaamisissa. On lievä understatement sanoa etten odota kamalan innolla tuota velvollisuutta mutta tuleepahan sekin sitten koettua ja kokeiltua. Ja sekun täällä kuuluu tuohon oppimismenetelmään.
Selvenykseksi vielä, opiskelutahti on täällä sellainen että maanantaina on kaksituntinen tutortapaaminen ja toinen vastaava on torstaina. Tiistaina on aamuluento, joka tukee itsenäistä oppimista. Maanantaina ensimmäisellä tunnilla käsitellään loppuun edellisen viikon torstain jälkimmäisellä tunnilla aloitettu oppimistehtävä. Ja jälkimmäisellä maanantaintunnilla aloitetaan uusi tehtävä joka käsitellään loppuun torstai-aamuna. Joten minun vastuullani on johtaa keskustelua ja ryhmää maanantain jälkimmäisellä tunnilla ja torstain ensimmäisellä tunnilla. Teoriassa tiedän mitä tehtäviini kuuluu mutta käytännöllinen toteuttaminen jännitttää, koska yleensäkin ryhmässä enkuksi puhuminen jännittää ja nyt pitäisi siinä samalla sitten ohjata ryhmää.. no raportoin tilanteen edistymisestä

Opiskelujuttujen lisäksi tässä on monenlaista muutakin elämää, menossa ja tulossa. Eilen oli aika hauska tapahtuma kaupungin menomestoissa, nimittäin popronde elikkä ilmaista livemusiikkia koko ilta lukuisissa eri kohteissa. Suomalaisten tuttujen kanssa käytiin kuuntelemassa yksi singer/songwriter-tyyppinen ratkaisu, joka kuulosti bluesvaikutteiselta Kate Nashilta tms. ja sitten nähtiin myös varsin mielenkiintoiseksi osoittautunut alternative popia soittava Mindpark, josta puolestaan tuli mieleen monetkin yhtyeet musesta, placeboon ja moneen muuhun yhtyeeseen jota en nyt tässä tilanteessa muista. Ja plussaa vielä söpöhköistä esiintyjistä. Samalla tuli tutkailtua kaupungin kuppiloita, tuli käytyä sellaisissakin paikoissa (ainakin kääntymässä) minne ei olla vielä eksytty aikaisemmin.
Sitten huomenna on vuorossa kollektiiviset tupaantuliaiset tai tutustumisbileet näiden naapureiden/kämppisten kanssa. Sitä oon oottanut tosi innolla, koska on vähän omituista asustaa näin lähekkäin tuntematta toisia, jospa nyt vaikka sais kartoitettua nimet ja kansallisuudet. Yritän myös olla kameranatsi, tiedän että jotkut teistä odottaa innolla sitä, että voi yhdistää tarinat ja kuvaukset naamakuviin. Huomisten juhlallisuuksien tiimoilta täytyykin käydä kaupassa tänään, sillä juhlat järjestetään nyyttäri-idealla, ollaan kaikki ilmoitettu mitä voidaan tuoda, niin ei kaikkien tarvitse hommata kaikkea.. aika kivaa musta..
Ja sitten ensi viikolla on sellainen mix&mingle tapahtuma, joka on ilmeisesti yliopiston järjestämä juhlallisuus tuolla linnoituksella, sinne tulee opiskelijoita ja opetushenkilökuntaa.. tähän mennessä sinne on ilmoittautunut noin 800 ihmistä joten menoa varmaan riittää. Ollaan vaan kavereiden kanssa mietitty että millainen sää-varaus tuolle tilaisuudelle on otettu huomioon, 800 on kuitenkin paljon porukkaa ja sade ei täällä ole kamalan harvinainen ilmiö vaikka lämmintä on ollutkin viime aikoina.

Niin tosiaan täällä on ollut ihan teepaitakelit ja jos ei joka päivä sellaista niin sentään aika aurinkoista ja vaikka sataisi niin kaupunki on kaunis. Vaikka välillä ahdistaa mennä opiskelujuttuihin niin heti helpottaaa kun nostaa katseen kadusta ja katselee hetken näitä rakennuksia ja houkuttelevia sisäpihoja.

Loppuun vielä naisaiheinen vinkitys, ostin eilen pitkästä aikaa rimmelin lycraPRO kynsilakan ja olen ollut ihan ihmeissäni siitä miten helposti tuo levittyi ja näyttää pysyvän paljon paremmin kuin muut lakat. Olen joskus aikaisemminkin käyttänyt näitä mutta sitten jotenkin unohtanut. Tämä siis muistutukseksi ja vinkiksi. Lakoissa on myös tosi siistejä värejä, mulla on kynsissä urban purple.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti