torstai 16. syyskuuta 2010

Tekstiäkin välillä

Noniin nyt olen saanut aloitettua opiskelut täysipainoisemmin. Takana on kaksi omalta osalta onnistunutta tutortapaamista. Yksi kerta meni multa ihan ohi, olin valmistautunut todella hyvin mutta en vaan saanut sanaa suustani tapaamisessa. Mutta tällä viikolla olen rohkaistunut puhumaan enemmän tapaamisissa, tänäänkin nostin keskusteluun niin tärkeitä pointteja, että niistä tuli oppimistavoitteita ensi maanantaiksi. Vaikka tämä opiskelutekniikka on todella työläs ja suomalaiselle luonteelle hieman luonnottomankin tuntuinen on se samalla todella tehokas.. täällä luetaan parissa viikossa enemmän kuin suomalaisessa yliopistossa yhteen kokonaiseen kurssiin, opiskelu on myös jokapäiväistä tai jakaantuu ainakin koko kurssin varrelle eikä painotu vain kurssin loppupäiviin. Ehkä sen takia että minulla oli alkuun hankaluuksia keskusteluihin osallistumisessa, onnistumiset tuottaa suurta nautintoa. Positiiviset kokemukset akateemisessa keskustelussa ja vielä vieraalla kielellä, tämä tuntuu hyvältä.

Vaihdoin eilen ruokavaliota taas vaihteeksi karppisuuntaan. Minulla ei ole ollut täällä hiilarivaikeusia, ikäviä turvotuksia tai kipuja, niin paljon kuin Suomessa. Täällä pystyn myös käyttämään maitotuotteita ilman vaivoja mikä on aika hämmentävää. Mutta koska täällä ei ole puntaria, enkä muutenkaan osaa oikein arvioida paljonkohan mahdan painaa tällä hetkellä ajattelin painottaa karppimeininkejä. Hiilarit on kyllä helppoja ja niitä on paljon tarjolla täällä mutta toisaalta täällä on myös hieno juustokulttuuri. On muuten jännää tutustua paikallisiin kauppoihin karppimentaliteetilla, on niin erilaisia tuotteita. Oon ihan ihastunut härkäpapuihin, mikä tuntuu aika jännältä. En kyllä meinaa ottaa tätä liian vakavasti, juhlapäivinä juhlitaan hyvällä omallatunnolla.

Huomenna on taas toripäivä, joten sinne siis taas ihmettelemään fantastista tarjontaa. Tälläkertaa olisi tarkoitus ostaa kasviksia, niitä vihreitä, ja tuoreita yrttejä. Mmmmmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti