sunnuntai 5. syyskuuta 2010

randoms


Kävin muuten eilen läheisessä kirkossa sytyttämässä muutaman kynttilän. Musta on ihanaa että täällä voi vaan kävellä kirkkoon/temppeliin yms. ja olla sen hetkensä siellä.. ei tarvii pelätä että joutuu heti jonkun virkaintoisen papin kynsiin tms. Täällä uskonnolla tuntuu olevan luontevampi paikka ihmisten arjessa kuin kotomaassa, ihmiset käy hiljentymässä kirkoissa muiden toimiensa ohessa, usein kauppakassien kanssa. Pitääkin ettiä vähän tietoa että mille/kenelle tuo lähialttari on omistettu, en oikein niistä hollanninkielisistä selityksistä ymmärrä.

Eilen kävin kuuntelemassa marktilla musiikkia ja sitten kävin talsimassa ympäriinsä kaupungilla. En jotenkin osannut asettua minnekään istumaan, enkä oikein osannut ostaakkaan muuta kuin vähän ruokaa. Ruoasta puheen ollen, mulla on meneillään sunnuntaibrunssi, kahvia ja puuroa. Teki ihan mieli puuroa, joten kyllä sitä kai jonkinlainen koti-ikävä on. Mutta tämä puuro on tosi hyvää, siinä on omenaa ja rusinoita ja itse hiutaleet on tosi pieniä, enemmän puuteria kuin hiutaleita. Mutta eksoottisen hyvää tämä on ainakin suutuntumaltaan. Suomalaisilla standardeilla enemmän velliä kuin puuroa mutta väliäkö sillä. Tekis melkein mieli tehdä toinenkin kulhollinen mutta ehkäpä yritän malttaa mieleni, että jaksaa sitten myöhemmin syödä jotain muuta.

on muuten aika hankala opetella tekemään pieniä ruoka-annoksia.. kotona sitä heitti aina ylimääräiset jääkaappiin ja mikrotti ja jos meni huonoksi niin pysty vetämään vaan vessasta alas... nyt ei jotenkin ihan ensimmäisenä haluis lähteä homekattilan kanssa haahuilemaan tuonne käytävään =) eikä ruoan poisheittäminen muutenkaan ole kivaa. Keittiön pystyttäminen täällä tuntuu omituiselta vaikka ruoka onkin kovin edukasta. Yritän jotenkin aina venkoilla pois perustarvikkeiden ostamisesta. Mutta ehkäpä joku päivä raaskin ostaa lisää perusmausteita, voita, jauhoja ja munia yms. Ehkä sitä ei vieläkään ymmärrä että asuu täällä. Pitää ehdottomasti kutsua kavereita kylään ja tehdä yhdessä ruokaa.. täällä on kiva kun kaupasta saa ostettua viiniä yms. joten pitää muistaa sekin että voi tehdä kaikkia ihania risottoja, viinikukkoa ja sen sellaista. Oon ehkä aika laiska mutta en Jyväskylässä tehnyt edellisiä ruokia siksi etten jaksanut ruokakauppareissulla lähteä vielä alkoonkin. No nythän siellä on kauppa ja alko vierekkäin että ehkä asiaan olisi tullut muutos.

öh, tuntuu siltä että jauhan ihan ihme juttuja mutta pistetään se nyt johonkin randompiikkiin. Random stuff u know. Ajatelin lähteä taas kaupungille, täällä on koopzondag eli kauppasunnuntai aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Lähden nyt kahtelemaan että mitä se tarkoittaa käytännössä. Ajattelin myös etsiä yhden askarteluliikkeen jossa myydään lankoja yms. kamaa. Nyt vois taas ajatella että virkkailis tai maalais jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti