keskiviikko 8. syyskuuta 2010

jännitä, juhli ja pänttää

No juu nyt on aloitettu opiskelu ja se tuntuu. Maanantaina mulla oli ensimmäinen tutorial-tapaaminen mikä sujuin oikeastaan ihan hyvin vaikka perille pääsemisessä oli omanlaisensa suunnistaminen. No juu ekalla tapaamisella meille kerrattiin vielä pbl-metodi ja tutor kertoi itsestään ja laittoin kaikki esitelemään itsensä; sen kuka on, mistä päin, millainen suhde on filosofiaan ja mitä ajattelee/odottaa pbl-meiningistä. No juu osasin kuitenkin jännittää tapaamista niin paljon että loppupäivä meni ihan moisesta toipumiseen. No juu, tiistai aamuna oli sitten luento klo 8.30, hiukkasen aikaista mun unirytmille mut kyllähän sinnekin selvisi mutta kyllä oli hankalaa jaksaa keskittyä vaikka luento oli vaan sen kaks tuntia.. ja luennoitsija puhui tosi hyvää enkkua ja tarpeeksi rauhallisesti ja asiakin oli tuttua..

Eilen illalla oli introduction week:n final party. Noh ensinnäkin nukuin eilenkin reippaat päikkärit joiden jälkeen oli hankalaa herätä ja saada kasaan juhlafiilistä. No kyllä se fiilis sieltä löytyi lopulta mutta baari ja meno siellä latisti sen sitten hitusen myöhemmin. Tai ehkä se olin vaan minä mut ei jotenkin osannut olla. Nuoremmilla oli kyllä kova meno, ihme etteivät ruvenneet vetämään jotain congojutskia siellä. Ois kyllä helpottanut oloja jos paikassa olis ollut hyviä juomia ja musat pikkiriikkisen hiljemmalla. Munhan on vaikea saada selvää suomalaisissakin baareissa puheesta, luen huulilta jne. Mut sit täällä pitäis vielä ymmärtää enkuksi kaikki.. no juu ymmärtäishän sitä jos kuulis jotain. Huvittavana yksityiskohtana kerrotaan se, että yks mies tuli kättelemään mua siellä baaritiskin lähellä, olin hieman että wut (?) mutta asiahan selvisi pian.. kyseessä oli yksi mun naapureista mutta enhän mä nyt sitä tuntenut millään..heh.. hyvä sussu! hyvin sä vedät..

No juu tänään on sit ollut aika työpäivä. Aamusta vuokraemäntä tuli tekemään vuokrasopimukset, siinäkin meni pari tuntia, samalla sain pari juttua tarkistettua. No sen jälkeen olen sitten lukenut ja kirjoittanut ja metsästänyt kirjoja ja tekstejä. Täällä on aika jännä systeemi, liittymällä ainejärjestön tms. jäseneksi saa 10% alennusta kirjoista joita käytetään kursseilla. Jännitys tiivistyy siinä vaiheessa kun alan selvittämään että missä ja milloin näiden toimisto on auki. Ensinnäkin toimisto on pyörävajan yhdessä nurkassa ja se on auki (ehkä) joka päivä (ehkä) yhden tunnin tms. ja ainakaan vielä en ole löytänyt mitään infoa että mistä tietää että onko se auki vai ei ja milloinka. Sain toisen kirjoista hankittua silloin kun viimeksi kävin kurssikavereiden opastamana haahuilemassa siellä mutta toista niille ei syystä tai toisesta ollut toimitettu lainkaan.. ja sitä olis tarvittu jo huomenna tarkistettaviin tehtäviin. Ja ne on ilmeisesti lainassa kirjastosta vaikka varmaan lukusalikappaleita on mutta kun kopioden ottaminen on täällä vähän monimutkainen systeemi, koska kopiot voi maksaa vaan um-kortilla ja rahaa voi siirtää vain jossakin paikassa x ja sitä varten pitää olla käteistä jne. Eniveis, onneksi löysin sen tekstin pitkällisen etsinnän päätteeksi google booksista. Oma tulostin olis kyllä kamalan kätevä, nyt pitää mennä ilman tekstiä mutta oonpahan nyt ainakin lukenut sen kertaalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti